Dâmbovița: De Bobotează, jandarmii vor asigura ordinea publică la lăcașele de cult din județ

Publicitate

Efective de jandarmi vor asigura, mâine, ordinea publică la lăcașele de cult din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița, unde vor avea loc manifestări religioase cu ocazia Sărbătoririi Botezului Domnului.

Totodată, jandarmii dâmbovițeni vor adopta măsuri specifice pentru ca manifestările tradiționale prilejuite de obiceiurile anuale „Iordanul”,  „Geavrele” (comuna Morteni) și „Botezul Cailor” (comuna Vișina), din zilele de 6 și 7 ianuarie, să se desfășoare în cele mai bune condiții.

“Joi, 6 ianuarie a.c., cu ocazia Marii Sărbători a Botezului Domnului (Boboteaza), jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul procesiunilor şi slujbelor religioase oficiate la Catedrala Mitropolitană din municipiul Târgovişte, Mănăstirea Cota 1000 și Schitul Ialomicioara.

Totodată, în zilele de 6 și 7 ianuarie a.c., jandarmii vor adopta măsuri specifice astfel încât manifestările tradiţionale prilejuite de obiceiurile anuale “Geavrele de Morteni”, “Botezul Cailor” la Vișina și “Iordanul”, ce se vor desfăşura la nivelul judeţului să se deruleze în condiţii de siguranţă, concomitent cu prevenirea faptelor antisociale şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni.

Jandarmeria recomandă cetățenilor următoarele:

– să respecte indicaţiile şi traseele de deplasare stabilite de organizator;

– să evite aglomerarea la distribuirea Aghiasmei Mari;

– să respecte măsurile adoptate de autorități în context pandemic;

– să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!