Dâmbovița: Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus în ultima perioadă! Instituția Prefectului: “Previziunile sunt îngrijorătoare”

Publicitate

Situație alarmantă în județul Dâmbovița! Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în continuă creștere, iar rata de infectare urcă de de la o zi alta.

Astăzi, coeficientul de infectare u noul coronavirus în județul nostru a ajuns la 1,82 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. De asemenea, numărul cazurilor de noi îmbolnăviri a fost de 80. De la debutul pandemiei și până acum în județul nostru au fost confirmate 18 730 de îmbolnăviri cu puternicul virus.

Cum statisticile sunt îngrijorătoare, Prefectura Dâmbovița a tras un semnal de alarmă în acest sens.

“În prima săptămână a lunii martie 2021 aduceam la cunoștința opiniei publice faptul că s-au înregistrat creșteri semnificative a cazurilor pozitive în județul nostru, ceea ce a condus implicit la creșterea incidenței cumulate la aproape 1,5/1000 locuitori. Astăzi vedem o creștere alarmantă, numărul de cazuri în ultima săptămână ajungând la 547 iar indicele de referință pe întregul județul fiind astăzi peste 1,8/1000 locuitori.

O nouă comună a intrat în carantină, Bezdead, iar previziunile sunt îngrijorătoare și la nivelul altor unități administrativ-teritoriale. Acest aspect nu face decât să creeze o stare de încordare în rândul dumneavoastră. Am primit nenumărate sesizări cu privire la deciziile luate tocmai în acest sens, de aceea subliniez faptul că la momentul actual singura modalitate de a scădea numărul de cazuri este carantina zonală.

Înregistrăm cazuri de infectare și la nivelul unităților de învățământ. Astfel, am dispus verificări tocmai pentru a identifica eventualele abateri de la măsurile sanitare și de siguranță în rândul școlarilor;

Starea de alertă în România a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 14 martie 2021, astfel apelăm în continuare la înțelegerea populației, întrucât până la imunizarea în masă, ca urmare a campaniilor de vaccinare, singurele măsuri de siguranță rămân respectarea distanțării fizice, igiena corectă a mâinilor, purtarea măștii de protecție!

În același timp au fost deschise centre noi de vaccinare, urmând a fi deschise și altele în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin, numărul de persoane vaccinate ajungând la 26.530, ceea ce ne dă o speranță!

Doar împreună putem să trecem peste această pandemie!”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!