Dâmbovița: Copiii din 17 comune vor avea microbuze școlare noi electrice și hibrid! A fost semnat contractul între Consiliul Județean și Fondul de Mediu

Publicitate

„Investim în viitorul tuturor copiilor dâmbovițeni!” – mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, astăzi, la semnarea contractului de finanțare de achiziționare de microbuze școlare.

Împreună cu președintele Administrației Fondului pentru Mediu (A.F.M.), Laurențiu Neculaescu, șeful administrației județene a semnat contractul de finanțare prin care Consiliul Județean Dâmbovița va achiziționa 17 microbuze școlare: 9 electrice și 8 hibride.

„Valoarea totală a finanțării accesate prin programul A.F.M. este de 25.000.000 de lei. Aceste microbuze, care vor fi utilizate pentru a asigura transportul elevilor navetiști, vor ajunge în 17 comune.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița are în licitație publică achiziția altor 31 de microbuze școlare, de 8+1 și 16+1 locuri, în valoare de 30 de milioane de lei. Și pentru acest proiect Consiliul Județean Dâmbovița are asigurată finanțarea printr-un contract semnat prin P.N.R.R.”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Astfel, totalul investițiilor Consiliului Județean Dâmbovița în educația copiilor din județul nostru se ridică la aproximativ 130.000.000 de lei:

 -64.000.000 de lei – echipamente digitale, dotări și mobilier nou pentru 61 de școli și licee dâmbovițene;

 -30.000.000 de lei – 31 microbuze prin P.N.R.R.;

 -25.000.000 de lei – 17 microbuze prin A.F.M.;

 -7.300.000 de lei – reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Speciale din Târgoviște;

 -3.600.000 de lei – hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci.

Pe de altă parte, tot astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, în cadrul Programului „Prima Conectare”, reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu și ai Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, Laurențiu Neculaescu și, respectiv, Liviu Stoica, au semnat un contract prin care 1.361 de familii din 24 de comune dâmbovițene vor fi racordate, în mod gratuit, la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare.

Aceasta este etapa a doua a programului „Prima Conectare” în județul Dâmbovița, iar valoarea proiectului, finanțat prin P.N.R.R. (fonduri europene), se ridică la peste 12.700.000 de lei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!