Dâmbovița: Controale fără precedent în mijloacele de transport în comun după explozia de cazuri de COVID-19! Aurelian Popa, prefectul județului: “Gradul de toleranță va fi zero”

Publicitate

Autoritățile dâmbovițene, în alertă pe fondul creșterii numărului cazurilor de noi infectări cu coronavirus!

Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, solicită rigoare în aplicarea prevederilor impuse în contextul stării de alertă, dar și al creșterii numărului de cazuri la nivelul județului în ultimele zile.

Ieri, 2 octombrie, prefectul a cerut seriozitate și rigoare tuturor instituțiilor cu atribuții în aplicarea sau urmărirea respectării aplicării măsurilor pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, reprezentantul guvernului în teritoriu atrage atenția operatorilor de transport al persoanelor interjudețean și intrajudețean să respecte prevederile legislative în vigoare, având în vedere că, în urma analizelor efectuate, s-a constatat că unul dintre factorii ce au condus la creșterea numărului de cazuri în județul nostru este transportul în comun. ”Vor fi mobilizate zilnic forțe ale Ministerului Afacerilor Interne pentru controlul acestor activități, controale al căror grad de toleranță va fi zero”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Dâmbovița.

De asemenea, toți operatorii de transport sunt atenționați că neîndeplinirea obligațiilor prevăzute de art. 67 din OUG 70/2020, de a asigura accesul la transport gratuit al elevilor, poate fi sancționată fie cu încetarea contractelor de delegare a serviciului public de transport rutier de persoane prin curse regulate la nivel județean, fie cu retragerea licenței de traseu, în cazul transportului interjudețean.

”Totodată, solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități și de specialiști,  pentru a proteja sănătatea tuturor. Respectați regulile de distanțare fizică! Limitați întâlnirile cu mai multe persoane! Evitați zonele aglomerate! Respectați cu strictețe regulile de igienă personală!”, se mai arată în comunicat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!