Dâmbovița: Consiliul Județean, zero lei la rectificarea bugetară, iar 89 de primării cu un total infim de 2,6 milioane lei

Publicitate

Rectificare bugetară  cu scandal în România, Dâmbovița printre cele 39 de județe care primesc sume derizorii.

Astfel, potrivit PSD Dâmbovița, la ultima rectificare bugetară, Consiliul Judeţean a primit suma de 2.600.000 de lei. ”Aceşti bani, împărţiţi la 89 de primării câte sunt în Dâmboviţa, înseamnă aproape 30.000 de lei de primărie”, în condițiile dramatice în care administrațiile trebuie să facă față luptei anti COVID-19 și să suporte din bugetele proprii punerea în practică a măsurilor impuse prin ordonanțele militare, măsuri care previn răspândirea infectărilor cu noul coronavirus.

”Spre exemplu, doar municipiul Târgovişte are cheltuieli de aproape 3 ori mai mari numai cu ingienizarea străzilor şi a scărilor de bloc Guvernul României consideră că 39 de judeţe din ţară, printre care şi judeţul Dâmboviţa, nu trebuie să primească bani pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Iresponsabilitatea Guvernului Orban riscă să blocheze lupta primăriilor dâmboviţene şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa împotriva răspândirii COVID-19. Dând dovadă de nepăsare în ceea ce priveşte sănătatea dâmboviţenilor, Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, taie din banii primăriilor care trebuie să asigure resursele necesare pentru a stopa noul coronavirus. Deşi cheltuielile sunt imense pentru autorităţile dâmboviţene, Orban a înţeles că, pentru a ajuta primăriile să evite îmbolnăvirea oamenilor, trebuie să le taie din bani.

Ce vor mai putea face primarii dâmboviţeni în perioada următoare, având în vedere că nu s-a atins vârful infectărilor cu COVID-19? Guvernul Orban aruncă toată responsabilitatea stopării acestei boli pe primarii dâmboviţeni, dar în acelaşi timp nu le dă bani ca să poată face acest lucru”  ”, se arată  într-un comunicat al social-democraților dâmbovițeni.

Una  dintre cele mai grave situații se înregistrează la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Deşi instituţia are cele mai mari cheltuieli, bugetul alocat este zero LEI. ”Consiliul planificase achiziţia de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte însă acestea ar putea fi blocate. Guvernul Orban nu mai poate fi acuzat doar de incompetenţă! Acum se poate spune că foloseşte banii ţării ca armă politică, încercând să arate că problemele cauzate de COVID-19 în localităţi sunt vina primarilor şi nu a miniştrilor liberali care nu alocă banii necesari. Încă o dată, liberalii arată că mai importante sunt interesele lor politice şi că vor face tot ceea ce este necesar să găsească un alt vinovat pentru criza socială prin care trecem. Josnicia guvernului Orban îi afectează însă pe dâmboviţeni, pentru că ei sunt principalii beneficiari ai măsurilor împotriva răspândirii noului coronavirus”, avertizează PSD Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!