Dâmbovița: Cei doi turiști, dați dispăruți în Bucegi, găsiți în apropiere de comuna Runcu

Publicitate

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au fost solicitați să intervină în prima parte a acestei zile pentru căutarea și salvarea a doua persoane dispărute ce au mers cu ATV-ul în zona Rătei, versantul SE al munților Leaota.

Printr-un apel preluat de la numărul de urgență 112, o echipă din cadrul Salvamont Dâmbovița de la Baza Peștera s-a deplasat în zona mai sus menționă alături de reprezentați ai ISU Dâmbovița, Poliție, Jandarmerie fiind implicat și un elicopter din cadrul IGAV.

Cele două persoane au plecat cu ATV-ul noaptea în jurul orei 23:00 și nu s-au întors la Cantonul Rătei, dispariția lor fiind anunțată de către un prieten la ora 7:52.

Căutările au început odată cu apelul de urgență, în zona muntelui Cufuritu, iar în jurul orei 11:10 a fost reperat ATV-ul într-o prăpastie fără a găsi cele doua persoane.

Persoanele au fost reperate și găsite pe Valea Raciului aproape de Comuna Runcu, fără afecțiuni medicale în jurul orei 14:40 și transportate la sediul Poliției din orașul Fieni.

Tot în această zi în jurul orei 14:00 am fost solicitați din nou prin numărul unic de urgență 112, să intervenim pentru salvarea unei persoane de sex feminin în zona Cascadei Doamnelor.

Altă echipă mixtă formata din salvatori montani de la Baza Peștera și jandarmi montani s-a deplasat la locul mai sus menționat, ajungând în aproximativ 25 de minute și găsind victima ce prezenta o fractură la nivelul membrului superior stâng.

Fiind vorba despre un șoc traumatic, stabilizarea victimei a durat aproximativ 45 de minute administrândui-se substanțe pe cale IV și i s-a imobilizat membrul afectat cu ajutorul atelelor.

S-a recurs la transportul acesteia cu ajutorul tărgii UT2000 până la SSV-ul din dotarea Jandarmeriei Montane, de unde a fost transportată până la Baza Salvamont Peștera.

Victima a refuzat solicitarea ambulanței alegând să meargă personal la o unitate spitalicească din București. Specificăm faptul că persoana accidentată a fost echipată corespunzător.

Sursă: Salvamont Salvaspeo Dâmbovița 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!