Dâmbovița: Au sosit primele doze de vaccin antigripal

Publicitate

Primele 1 849 de doze de vaccin antigripal, dintr-un total 55 050, au sosit în Dâmbovița, potrivit unui comunicat al DSP Dâmbovița. Campania de imunizare se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie.

“Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a primit și a început distribuția în teritoriu a vaccinului antigripal. Pentru sezonul 2019-2020, Ministerul Sănătății a repartizat județului nostru 55 050 de doze de vaccin antigripal, disponibile în 4 tranșe și anume:

  • tranșa I – 1840 de doze;
  • tranșa a doua – 18350 de doze;
  • tranșa a treia – 18350 de doze;
  • tranșa a patra – 16510 de doze.

Ca în fiecare an, campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu rsic ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecțiuni respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.

Reamintim populțaiei că vaccinarea este cea mia sigură și mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!