Dâmbovița: Au racolat un vârstnic și l-au obligat să cerșească în mai multe județe! Descinderi la suspecții de trafic de persoane

Publicitate

Profitând de starea de vulnerabilitate în care se găsea, un bărbat din Dâmbovița era obligat de două persoane să practice cerșetoria pe raza mai multor județe. Sumele de bani obținute de victimă erau însușite în totalitate de cele două persoane.

În urma exploatării victimei, suspecții ar fi obținut aproximativ 81.598 de lei.

Ieri, oamenii legii au efectuat trei percheziții în acest caz, care privește traficul de persoane.

“La data de 26 septembrie 2023, polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate Suceava și Pitești și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, efectuează  3 percheziții domiciliare, în județul Dâmbovița, într-o cauză penală privind traficul de persoane.

S-a reținut că, la începutul anului 2023, două persoane ar fi recrutat dintr-un sat din județul Dâmbovița o persoană vătămată majoră, de 60 de ani, cu dizabilitate fizică,  și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (lipsa mijloacelor de subzistență, fără perspectiva unui sprijin material ori a vreunei oportunităţi de angajare și sănătatea precară) i-ar fi dat bani sau alte foloase materiale și ar fi obligat-o la   practicarea cerșetoriei în beneficiul  lor.

Astfel, în perioada  ianuarie – iunie 2023, bănuiții ar fi transportat-o pe victimă în diferite localități din județele Suceava,  Bacău, Vrancea, Dâmbovița, pentru diferite perioade de timp și ar fi obligat-o la practicarea cerșetoriei în locuri aglomerate, fiind controlată și supravegheată în permanență.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!