DÂMBOVIŢA: Atenţie mare! Poliţiştii nu îi iartă pe şoferii care nu poartă centura de siguranţă. Peste 1000 de amenzi în doar câteva zile

Publicitate

În perioada 13-16 martie, poliţiştii rutieri, sprijiniți de efective de la ordine publică, au continuat acțiunile pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, îndeosebi a celor privind obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, a dispozitivelor de retenţie omologate și a căștilor de protecție.

În atenția polițiștilor au fost și conducătorii auto care folosesc neregulamentar telefonul mobil. Activitățile se înscriu în calendarul Campaniei preventive „SEATBELT”, desfăşurate pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene). În ultimele patru zile, polițiștii au verificat 5.579 de autovehicule și au aplicat 3.917 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.526 pentru neportul centurii de siguranță și a sistemelor de retenție omologate și 181 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul „handsfree”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!