Dâmbovița Arena, cel mai mare șantier din Dâmbovița, rezultate vizibile la nici trei luni de la debutul lucrărilor

Publicitate

Proiectul Dâmbovița Arena, cel mai mare șantier din județul Dâmbovița, rezultate mai mult decât vizibile la sfârșit de an!

Lucrările au debut în urmă cu nici trei luni și sunt foarte avansate, datorită ritmului intens de lucru și temperaturilor favorabile.

„Complexul sportiv, investiție de peste 270.000.000 de lei, va schimba complet peisajul urban din Târgoviște! Se vor crea locuri de muncă, oportunități de business pentru mediul de afaceri local, dar va fi și un adevărat impuls dat vieții sportive dâmbovițene!”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

Noul stadion Dâmbovița Arena, dispus pe subsol, parter și 3 etaje, va avea o capacitate de 12.402 locuri, dar și: pistă de atletism, peste 500 de locuri de parcare (23 pentru persoane cu dizabilități și 29 de locuri pentru motociclete), peste 100 de locuri pentru biciclete, 2 locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor, spații pentru alimentație și comerț, vestiare (jucători, atleți și arbitri), săli de antrenament, săli de încălzire, sală de recuperare, spațiu pentru control antidoping și teren de antrenament separat de suprafața de joc.

De asemenea, au fost prevăzute 712 locuri VIP, 165 locuri mass-media, 105 locuri pentru presă și 60 de locuri pentru comentatori, dar și 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.

Conform proiectului tehnic, stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.

Costurile întregii investiții – realizate prin Compania Națională de Investiții – sunt de 70 milioane euro, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița – 5 milioane euro și terenul.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!