Dâmbovița: A fost lansată cea de-a treia sesiune a Programului Județean de Dezvoltare Locală. Anunțul făcut de Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean

Publicitate

A treia sesiune a Programului Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), unic în țară în administrațiile din țară, lansată astăzi în Dâmbovița!

Este singurul program de la nivel național prin care o administrație publică județeană cofinanțează proiectele de infrastructură rutieră și investițiile primăriilor în sănătate, mediu, sport, cultură, situații de urgență, sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

Din anul 2021, administrația județeană, condusă de președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, la inițiativa căruia se implementează PJDL, susține cu jumătate din sumele necesare zeci de lucrări din localitățile județului, în baza unor acorduri de colaborare încheiate cu unitățile administrativ teritoriale.

„În sesiunile 2021 și 2022 au fost semnate 104 contracte de finanțare cu 58 de primării, valoarea totală a proiectelor fiind de 224.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița alocând aproximativ 91.000.000 de lei cotă de cofinanțare.

Au fost finalizate 39 de proiecte pentru care Consiliul Județean Dâmbovița a decontat 33.000.000 de lei.

Anul acesta, prin PJDL 2023, vom putea asigura cofinanțări pentru proiecte în valoare totală de 30.000.000 de lei”, a precizat președintele CJD, alături de care, la lansarea celei de-a treia sesiuni din PJDL, s-au aflat vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, și secretarul general, Dan Popa.

Pe fiecare dintre cele trei sesiuni în parte, situația este următoarea:

2021: 61 de contracte semnate cu 42 primării: 31 pentru modernizarea de drumuri; 9 pentru înființarea de baze sportive; 5 pentru amenajarea de șanțuri; 5 asocieri pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare; 4 contracte de modernizare și construire poduri; 3 pentru canalizare; 2 de amenajare centre civice; un contract pentru amenajare centru cultural; un contract rețea de apă.

Valoarea totală a proiectelor este de aproape 136.000.000 de lei.

Din această sumă, Consiliul Județean Dâmbovița asigură aproximativ 55.000.000 de lei.

Au fost finalizate 25 de investiții cofinanțate de Consiliul Județean Dâmbovița: o extindere de rețele apă și branșamente apă; amenajarea unui centru civic prin realizare de parcare, alei și trotuare; 15 investiții care privesc asfaltarea, modernizarea și reabilitarea drumurilor locale; modernizarea și dotarea unui cabinet medical; 7 baze sportive și terenuri multifuncționale.

Pentru PJDL 1, Consiliul Județean a decontat, în baza documentelor justificative,  peste 25.000.000 de lei. Mai sunt în diverse stadii de execuție sau de întocmire a documentațiilor alte 35 de obiective.

2022: au fost încheiate 43 de contracte cu 33 de primării: 20 pentru modernizarea de drumuri; 14 pentru înființarea de baze sportive; 3 contracte de modernizare și construire poduri; pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare 2 asocieri; câte 1 contract pentru rețea de apă, canalizare, amenajare centru civic și pentru înființare zonă de agrement și de petrecere a timpului liber.

Valoarea totală a proiectelor este de aproape 88.000.000 de lei.

Din această sumă, Consiliul Județean Dâmbovița asigură aproximativ 36.000.000 de lei.

Au fost finalizate 14 investiții cofinanțate de Consiliul Județean: 2 de extindere de rețele apă și branșamente apă și canalizare; 4 investiții care privesc asfaltarea, modernizarea și reabilitarea drumurilor locale; un contract de modernizare și construire poduri; 7 baze sportive și terenuri multifuncționale.

A fost decontată de către Consiliul Județean Dâmbovița suma de peste 8.000.000 de lei;

Se află în etapa de întocmire documentație, proceduri de achiziție sau în lucru alte 29 de obiective.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!