Dâmbovița : 7 turiști rătăciți în Bucegi, recuperati de jandarmii montani după trei ore de căutări

Publicitate

Șapte turiști aflați în dificultate în Munții Bucegi au fost ajutați de jandarmii montani. Aceștia s-au rătăcit în seara zilei de o joi, într-o zonă greu accesibilă Zănoaga-Cheile Zănoagei-Scropoasa.

După mai bine de 3 ore de căutări, o familie cu trei copii minori din București a fost salvată de jandarmii montani, se precizează într-o informare a Jandarmeriei Dâmbovița.

“Jandarmii Postului Zănoaga au fost alertați, printr-un apel 112, în jurul orei 18, despre situația unei familii cu 3 copii minori, ce se rătăcise într-o zonă greu accesibilă din zona Zănoaga-Cheile Zănoagei-Scropoasa.

Imediat după primirea apelului 112, jandarmii au plecat către zona indicată și, după aproximativ 3 ore de căutări în condiții dificile, turiștii au fost găsiți în zona împădurită din apropierea Lacului Scropoasa. După găsirea turiștilor, principala grijă a jandarmilor montani a fost să se asigure că cei trei copii, cu vârste între 6 și 9 ani, sunt în afara oricărui pericol.

Deși erau echipați corespunzător, membrii familiei au făcut greșeala să se aventureze cu autovehiculul într-o zonă greu accesibilă pentru autoturisme și apoi să-și continuie drumul, însă venirea nopții și temeperaturile scăzute i-au dezorientat.

Din fericire, acest episod are un final fericit, toți membrii familiei fiind aduși într-o zonă sigură de către jandarmii montani, însă pentru a evita astfel de situații este foarte important ca, de fiecare dată, înainte de a pleca în drumeție să vă informați asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate al acestuia, a stării vremii, condiţiilor climatice locale și să folosiţi de fiecare dată traseele marcate”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!