Dâmbovița: 6 centre de vaccinare din județ și-au suspendat temporar activitatea

Publicitate

Având în vedere scăderea adresabilității privind activitatea de vaccinare au fost luate măsuri de suspendare temporară a activități, precum și de reducere a programului de activitate la mai multe centre de vaccinare anti-COVID-19 din județul Dâmbovița.

Potrivit unui comunicat emis, vineri, de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița în șase centre de vaccinare din județ a fost suspendată temporar activitatea, începând cu data de 21 iunie.

Astfel, centrele din Dâmbovița în care a fost oprită activitatea sunt:

-Gaești – Clădire birouri – tip de vaccin: AstraZeneca, Pfizer – nr. fluxuri: 1

-Pucioasa – Centrul de vaccinare nr. 2 – tip de vaccin: AstraZeneca, Pfizer – nr. fluxuri 1

-Târgoviște – Centrul de vaccinare județean nr. 2 – tip de vaccin: Pfizer – nr. fluxuri: 1

-Moreni – Centrul de vaccinare nr. 2 – tip de vaccin: AstraZeneca, Pfizer – nr. de fluxuri: 1

-Băleni- Sediul PSD – tip de vaccin: Moderna – nr. de fluxuri: 1

-Răzvad- Sala de sport – tip de vaccin: Moderna – nr. de fluxuri: 1.

“În urma evaluării efectuate cu privire la eficienţa unor centre de vaccinare de pe raza judeţului nostru, a rezultat faptul ca acestea au avut o activitate mică, motiv pentru care D.S.P. Dâmboviţa a luat decizia reducerii programului de lucru sau suspendării temporare a activităţii acestor centre de vaccinare”, au transmis reprezentanții DSP Dâmbovița.

Persoanele înscrise în platforma pentru vaccinare cu doza I, respectiv doza II în aceste centre de vaccinare, au fost relocate în alte centre şi anume:

-vaccinarea  cu vaccin  Moderna se  efectuază în cadrul centrelor din Răcari – sala de festivităţi şi Târgovişte- Centrul “Împreună Vom Reuşi”, care functionează cu program de lucru redus;

-vaccinarea cu vaccin Pfizer se efectuează în centrele de vaccinare rămase funcţionale în cadrul spitalelor;

-vaccinarea  cu    vaccinul  AstraZeneca  se  va  face  prin  distribuirea  dozelor  către centrele de vaccinare AstraZeneca din Răcari – sala de  festivităţi şi  Târgovişte – Centrul “Împreună Vom Reuşi” şi  Centrul de Zi “Arlechino” 2.

Totodată, începând cu data de 17 iunie, a fost redus programul de vaccinare în mai multe centre din următoarele localități dâmbovițene: Aninoasa (Centrul Cultural), Corbii Mari (Centrul Medical), Cornești (Dispensarul Cătunu), Dragomirești (Sala de sport), Gura Ocniței (Căminul Cultural), I.L. Caragiale (Fosta Școală Ghirdoveni), Șotânga (Șotânga), Târgoviște (Centrul 1 “Împreună vom Reuși”), Centrul 2 “Împreună vom reuși”, Centrul de Zi “Arlechino 2”), Titu (Centrul Multifuncțional), Voinești (Secția boli interne 2 AJUT) și Răcari (Sala de festivități).

În schimb, se mențin cu program de lucru, între orele 08.00 – 20.00, centrele: Târgoviște (Spitalul Județean de Urgență, Centrul 4 – Centrul de Zi “Arlechino”), Pucioasa (Spitalul Orășenesc –ambulatoriul integrat), Moreni (Spitalul Municipal), Găești (Spitalul Orășenesc – ambulatoriul integrat), Fieni (Centrul de Cultură  “Mihai Lupescu”).

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!