Dâmbovița: 15 persoane au fost plasate în carantină. 218 persoane se află izolate la domiciliu

Publicitate

Ionuț Parghel 

Până în momentul de față în județul Dâmbovița nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID – 19. În schimb, potrivit nnui comunicat emis în această după-amiază de Centrul județean de comunicare și informare publică al județului Dâmbovița există 218 persoane asimptomatice și alte 15 persoane plasate în carantină.

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice în contextul apariției și răspândirii coronavirusului COVID -19, vă comunicăm că în județul Dâmbovița până la cest moment nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire.

Precizăm că, astăzi, 12.03. 2020, se află în izolare la domiciliu 218 persoane asimptomatice și 15 persoane sosite, pănâ în acest moment, în județul Dâmbovița din zonele de risc și plasate în carantină în spațiile identificate în acest sens. Personal din cadrul DSP Dâmbovița a procedat la prelevarea de probe celor aflați în carantină  și urmează a fi trimise la Institutul Matei Balș din București.

În ceea ce privește spațiile identificate pentru plasarea în carantină în județul nostru, precizăm că la acest moment din cele 53 de locuri disponibile în trei localități, 15 au fost ocupate, procedura de identificare și verificare de alte noi spații fiind în curs de desfășurare.

De asemenea, precizăm că transmiterea informațiilor privind situația din județul nostru se face prin comunicate de presă avizate de către Grupul de comunicare strategică”.

48 de cazuri de coronovirus confirmate în România

Pe de altă parte, până acum la nivel național au fost confirmate 48 de cazuri de persoane infectate cu virul COVID -19.

Pe teritoriul României, în carantintă instituționalizată sunt 1 556 de persoane pentru care se fectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID -19. Alte 13 646 de persoane sunt în izolare la domiciliu  și se află sub monitorizare medicală.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!