Dâmbovița: 14 pescari, sancționați contravențional pentru nerespectarea perioadei de prohibiție

44

14 pescari dâmbovițeni au picat, week-end-ul trecut, în plasa jandarmilor, pentru nerespectarea perioadei de prohibiție. În urma unor acțiuni efectuate pe raza unor lacuri din Târgoviște și Cazaci, oamenii legii au aplicat pescarilor amatori,  7 avertismente și 7 amenzi, în valoare totală de 2100 de lei.

“Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat week-end-ul trecut, acțiuni de prevenire și combatere a faptelor de pescuit ilegal în lacuri din localitățile Târgoviște și Cazaci. Pe timpul misiunilor au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale pe linie de pescuit în perioada de prohibiție.

Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 avertismente și 7 amenzi, în valoare totală de 2100 lei, pentru “pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoarelor acvatice, în perioada de prohibiție”, faptă prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița.

Jandarmii reamintesc cetățenilor că prohibiția generală a pescuitului este valabilă până la data de 7 iunie a.c., inclusiv.

De asemenea, jandarmii dâmbovițeni vor continua acțiunile de prevenire și combatere a faptelor pe linie de pescuit în perioada de prohibiție.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!