“Dacă avem unghii făcute, ne scade nota la purtare, dacă venim machiate, ne scade nota la purtare”. Regulamentul școlar care a stârnit controverse la nivelul Ministerului Educației

19
Publicitate

Reguli stricte, ca pe timpuri, la o școală din Capitală. Elevii nu au voie cu sprâncenele pensate, cu părul sau unghiile vopsite în cazul fetelor și cu pantaloni scurți sau păr lung pentru băieţi. În cazul în care se vor încălca aceste reguli, elevii vor fi dați afară de la oră sau li se va scădea nota la purtare, scrie observatornews.ro.

Se pare însă că deocamdată aceste cerințe au fost formulate sub forma unei propuneri:

“Haine prea scurte și prea strâmte, ne scade nota la purtare, dacă avem unghii făcute, ne scade nota la purtare, dacă venim machiate, ne scade notă la purtare și dacă venim cu părul colorat, ne scade notă la purtare”, au spus elevii revoltați de această situație, potrivit sursei citate.

Cei mici susțin că nu le plac deloc aceste reguli, mai ales pentru că este vârsta la care li se definește personalitatea și vor să încerce cât mai multe lucruri și cât mai multe stiluri. De altfel, cei mici înțeleg că nu are nicio legătură între stilul vestimentar și rezultatele la învățătură.

De altfel, reguli la fel de drastice se aplică și dacă cei mici consumă droguri sau alte substanțe:

“Dacă adoptă o ţinută necorespunzătoare. E vorba de un punct. Consumul de droguri, băuturi alcoolice. La prima recidivă, un punct, a spus directoarea școlii”, potrivit observatrornews.ro.

Ministerul Educației a deschis o anchetă în această școală, pentru că acuzațiile sunt extrem de grave, iar pedepsele pentru elevi sunt mult prea dure. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus că dacă aceste lucruri se confirmă trebuie adoptate măsuri la nivel intern, scrie observatornews.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!