Curg amenzile în Dâmbovița pentru nerespectarea restricțiilor de circulație! Oamenii legii au aplicat sancțiuni de peste 560 000 de lei în ultimele 24 de ore

Publicitate

Ionuț Parghel

Cei care nu respectă restricțiile impuse prin ordonanță militară nu se potolesc. Polițiștii și jandarmii dâmbovițeni au aplicat sancțiuni de peste 560 000 de lei numai în ultimele 24 de ore.

Oamenii legii au aplicat 233 de sancțiuni contravenționale celor care au fost prinși că nu respectă restricțiile de circulație impuse prin ordonanță militară.

Valoarea totală a amenzilor în Dâmbovița s-a ridicat la 568 000 de lei, iar pe parcursul zilei de ieri au fost efectuate 824 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu.

Acțiunile au vizat respectarea prevederilor legale impuse pe perioad astării de urgență, cât și prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

De la debutul pandemiei, au fost aplicate 3 561 de sancțiuni contravenționlae pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 4 796 100 lei.

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și militarii sunt prezenți în continuare la datorie pentru a-i prinde pe cei care nu se conformează restricțiilor și nu au asupra lor adeverințe de la angajatori sau declarații pe propria rspundere.

Deplasarea persoanelor, atât ziua cât și noaptea, este interzisă, cu anumite excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

 Cei care părăsesc locuința trebuie să justifice deplasarea în cazul în care sunt opriți de poliție:

(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!