În curând, stații de călători ultramoderne la Târgoviște! Municipiul va avea una dintre cele mai moderne infrastructuri de transport local din România

Publicitate

Primele stații de călători moderne, destinate municipiului Târgoviște, sunt pregătite de livrare!

Este încă un pas în proiectul european de schimbare și transformare în totalitate a transportului public de persoane din Târgoviște.

Astfel, potrivit primarului Cristian Stan, „municipiul va dispune, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, de una dintre cele mai moderne infrastructuri de transport local din România. Din această categorie fac parte și noile stații de călători, de care ne vom putea bucura până la finalul lunii viitoare.

Obiectivele de investiții amintite marchează o schimbare majoră față de situația din prezent, facilitățile oferite nefiind cu nimic mai prejos în raport cu ceea ce găsim în orașele europene importante”, arată edilul.

Stațiile vor avea o lungime de 6 m, vor dispune de touch screen monitor (dimensiune display 125 cm., ecran tactil, grosime sticlă 8 mm, sticla fiind călită, rezistentă la explozie, anti-ultraviolete, reflexie scăzută, transmisie a luminii peste 97%), vor fi dotate cu panou de informații digital (dimensiune modul: 256×128 mm, luminozitate: maxim 6000 cd/m2, reglabilă cu senzor crepuscular încorporat, ce afișează indicativul traseului de transport public, direcția și timpul de așteptare), sistem fotovoltaic cu o putere instalată de minim 2 kW (are in componență 6 panouri fotovoltaice), router wi-fi, camere de luat vederi, prize USB.

În plus, stațiile vor fi dotate cu senzori de temperatură, de umiditate și de poluare, la care adăugăm banda LED de contur care indică nivelul de poluare (Roșu – poluare ridicată, Galben – grad mediu de poluare, Verde – poluare scăzută). Toată structura metalică este protejată anticoroziv și vopsită în câmp electrostatic cu pulberi. Principala sursa de alimentare cu energie electrică este reprezentată de kit-ul fotovoltaic, integrat în structura stației de autobuz!

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!