În curând, listă de așteptare implementată pe platforma de vaccinare anti-COVID-19. De miercuri, se pot face înscrierile pentru Astra Zeneca

Publicitate

Un nou instrument se va adăuga pe platforma de vaccinare anti-COVID-19!

Este vorba despre lista de așteptare, care va fi implementată pe site-ul respectiv, după cum a precizat astăzi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Printre noutățile campaniei, se numără și faptul că de miercuri se vor putea face înscrieri pentru 180 de cabinete noi de imunizare, unde va fi distribuit serul AstraZeneca, vă reamintim destinate persoanelor între 18 și 55 de ani!

O altă noutate, potrivit dr. Gheorghiță, este că se dorește activarea şi înfiinţarea centrelor mobile de vaccinare, care urmează să intre în activitate ”foarte probabil din a doua jumătate a lunii martie, pentru a asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural din localităţile pentru care accesul persoanelor la un centru de vaccinare fix este deficitar sau se face cu dificultate”.

Pe de altă parte, începând cu luna aprilie vor fi activate toate centrele de vaccinare care vor deservi inclusiv populaţia generală din etapa a treia a strategiei de vaccinare, a mai anunţat preşedintele CNCAV.

El a explicat că persoanele care se vor înscrie pe lista de aşteptare vor fi notificate prin SMS şi e-mail când apare un loc disponibil, însă va exista și posibilitatea de a refuza programarea, din varii motive, ”moment în care sistemul de programare notifică următoarele persoane după ce se primeşte confirmarea sau refuzul programării”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Până la data de 9 februarie, în România, au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, de la Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, dintre care au fost distribuite 981.610.

În ultimele 24 de ore, numărul de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 este de 38.807: 5.880 persoane vaccinate cu 1 doză; 32.927 persoane vaccinate cu 2 doze.

Număr total de doze administrate începând cu data de 27 decembrie 2020 este de 930.155, la un număr de 666.942 persoane din care: 403.729 persoane vaccinate cu 1 doză; 263.213 persoane vaccinate cu 2 doze.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!