Cum vor funcționa școlile din Dâmbovița săptămâna viitoare

Publicitate

Începând de luni, 22 noiembrie, majoritatea școlilor din Dâmbovița vor funcționa în scenariul 1, cu prezență fizică la cursuri. Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, de mâine, doar 53 de unitătăți școlare vor mai face cursurile în sistem online.

“În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV- 2, cu modificările și completările ulterioare, scenariile de funcționare stabilite prin hotârârea consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, începând cu data de 22 noiembrie, sunt:

• unități de învățământ care funcționează în scenariul 1, cu prezență fizică, în funcție de rata de incidență (mai mică de 3/1000) – 161 (12877 preșcolari/elevi – 19,34%) și/sau în funcție de rata de vaccinare (minimum 60%) – 289 (49633 preșcolari/elevi 74,56%);
• unități de învățământ care funcționează în scenariul 2, în sistem online, în funcție de rata de vaccinare (mai mică de 60%): 53 (4057 preșcolari/elevi – 6,1%).
• clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 31 (815 elevi)
• preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 34
• personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 1

Decizia consiliului de administrație al unității de învățământ se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat sau ratei de incidență, publicate și actualizate săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar, la secțiunea Rata de vaccinare – http://www.isj-db.ro/rata-de-vaccinare.

Situația actualizată zilnic a grupelor/claselor/unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant”, se arată într-un comunicat IȘJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!