Cum va fi vremea în următoarea perioadă – sunt așteptate perioade de instabilitate atmosferică și variații de temperaturi de la o zi la alta

Publicitate

Alina Șerban, meteorolog, a vorbit despre cum va fi vremea în următoarea perioadă, inclusiv în zilele care urmează. Dacă astăzi au fost perioade cu instabilitate atmosferică în centru, în vest, în zonele montane, mâine situația se păstrează, a declarat aceasta, redă Dcnews.ro.

Pentru Capitală sunt anunțate perioade în care va cădea grindina, de mari dimensiuni, cantităţi importante de apă – peste 30-40, chiar 50 de litri pe metrul pătrat și în perioade scurte de timp.

Mâine, ar fi de vârf, am putea spune, pentru celelalte judeţe unde va fi activ acest front atmosferic prin partea de sud, de sud-est, de est şi cu zona Carpaţilor de Curbură. Acest front atmosferic rece mai determină, în aceeaşi măsură, şi o scădere a valorilor termice resimţită în momentul acesta în vest, în nord, în centru pentru că ieri am avut vreme călduroasă – peste 30 de grade -, chiar caniculară – 35-37 de grade în sud-vestul ţării”, de declarat Alina Șerban, potrivit Dcnews.ro.

Mâine în zona de de sud și sud-vest vremea va fi plăcută, în timp ce în zona Moldovei se vor înregistra între 15 și 17 grade. Începând de joi, însă, vremea se va răci treptat:

“Joi, va fi o vreme răcoroasă în toată ţara, chiar rece în jumătatea nordică.Se răceşte şi în sudul ţării unde, mâine, vor mai fi peste 30 de grade. Vor fi variaţii termice, de la o zi la cealaltă, pentru că avem cumva o zonă de graniţă a două mase de aer. O masă cu proprietăţi polare, o masă de aer rece venită dinspre nordul continentului şi o masă cu proprietăți tropicale venită din zona de sud a continentului. Vor fi cumva active în zona ţării noastre – cea cu proprietăţi tropicale în partea sudică şi cealaltă în partea nordică, astfel încât ţara va fi împărţită în două”, a mai spus meteorologul.

Pe litoral se poate merge toată săptămâna, inclusiv în weekend, urmând să se înregistreze temperaturi plăcute de până la 26-28 de grade în aer şi 24-25 de grade în apa mării. În ceea ce privește luna septembrie, primele zile se anunță chiar caniculare, cu vreme bună și temperaturi ridicate, a anunțat Alina Șerban potrivit Dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!