Cum va arăta stadionul Chindiei Târgovişte după ce va fi modernizat. Este o “bijuterie”. Au început lucrările | FOTO

Publicitate
Distribuie

Ionuț Parghel
Veste excelentă pentru iubitorii de fotbal din Târgoviște și din Dâmbovița! Astăzi au debutat lucrările de renovare la stadionul “Eugen Popescu”, din apropierea Turnului Chindiei. Principala arenă din Târgoviște va fi demolată parțial pe parcursul a trei-patru zile. Tribuna a doua, peluza și tabela vor fi demolate, urmând să fie construită o tribună pe structură metalică . Stadionul “Eugen Popescu” va fi reabilitat de administrația locală târgovișteană, în principal cu fonduri contractate printr-un împrumut bancar.
Investiția se ridică la aproape 6 milioane de lei! Potrivit primarului municipiului Târgoviște, reconstrucția arenei ar trebui să fie gata în maximum zece luni. “Cred că astăzi marcăm un moment istoric pentru ceea ce înseamnă fotbalul târgoviștean. Pentru prima dată în istoria acestui stadion, iată că debutează un proiect de reconstrucție a celei mai importante arene de fotbal din Târgoviște și din județul Dâmbovița. Astăzi, dăm startul lucrărilor care va transforma total stadionul <<Eugen Popescu>>. Din ceea ce se vede acum nu va mai rămâne decât o parte din actuala tribună I, dar și aceasta va urma să fie reabilitată. Dar va rămâne în picioare. În rest, toată tribuna a doua și peluza vor fi dărâmate. Urmează apoi să fie construită o tribună nouă, de la zero, care va asigura toate condițiile necesare pentru presă, spectatori, oficiali, arbitri și tot așa. Va fi o arenă nouă. Vor fi montate scaune noi, fațada și accesul vor fi ele refăcute. Gazonul va fi refăcut și el, iar arena va dispune de instalație de nocturnă. Sper ca acest stadion să fie gata în zece luni pentru a putea disputa câteva meciuri din finalul returului de campionat care va debuta la sfârșitul acestei săptămâni. Vom face toate eforturile ca ehipa noastră, Chindia, să joace câteva meciuri la Târgoviște”, a transmis într-o cpnferință de presă edilul Cristian Stan.
Noua capacitatea a arenei “Eugen Popescu” va avea o capacitate între 8 000 și 10 000 de locuri. De asemenea, stadionul va fi unul cu pistă, așa cum a este și în prezent. În noul campionat al Ligii 1, Chindia va disputa meciurile de pe teren propriu pe arena “Ilie Oană” din Ploiești. Mai jos vă prezentăm câteva machete cu viitorul stadion, puse la dispoziție de Primăria Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!