Cum se vor organiza petrecerile de Revelion. Alexandru Rafila: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Publicitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre modul în care se vor organiza petrecerile în acest an de revelion, în contextul pandemiei și al răspândirii noii tulpini, Omicron. Astfel, autoritățile vor discuta subiectul petrecerilor de stradă din perioada Anului Nou și eventualele măsuri care vor fi adoptate.

Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înțeleagă că la aceste petreceri, chiar dacă incidența este mică, sau va fi mică în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măștii în spații aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie.

Vom avea o presiune suplimentară din cauza tulpinii Omicron și trebuie să înțelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja, nu numai persoanl, dar și pe cei cu care venim în contact”, a spus Rafila, potrivit Alephnews.ro.

De asemenea, se va încerca pe cât posibil să se evite formarea aglomerațiilor, iar dacă acest lucru se va întâmpla, totul va trebui să fie perfect legal.  „O incidență scăzută nu reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, un element de păstrare a incidenței scăzute”, a mai spus Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!