Cum încep școlile în județul Dâmbovița. În patru localități se aplică scenariul roșu

Publicitate

Majoritatea școlilor din România se redeschid de luni, 8 februarie 2021. Începând de vineri, 5 februarie, a fost lămurit contextul, respectiv scenariul pentru fiecare localitate în parte. Ministerul Educației a publicat lista oficială, care poate fi consultată aici.

Lista conține 3 181 de unități administrative-teritoriale.149 de localități sunt în scenariul roșu, 903 în scenariul galben și 3 181 în cel verde. În 24 de localități se vor face cursuri exclusiv online, pentru că au rată de peste 6 la mia de locuitori.

Situația de vineri din județul Dâmbovița, stabilită de rata incidenței cazurilor de coronavirus, indică faptul că în patru localități școala va începe în scenariul roșu, fiind vorba de comunele Văleni Dâmbovița (6.20), Râu Alb (4.29), Bărbulețu (3.76) și Crevedia (3.31). Astfel, în școlile din aceste localități, la clasă se prezintă doar preșcolarii și și elevii din ciclul primar.

Restul unităților administrative teritoriale din Dâmbovița sunt împărțite astfel: 49 de localități aflate în scenariul verde, unde se regăsesc 70 de unități școlare (toți elevii vor fi prezenți la clasă) și alte 36 de localități, în care se află 78 de unități de învățământ, elevii din clasele a V-a, a VI-a, VII-a, IX-a, X-a și a XI-a vor învăța online.  În schimb, la aceste unități de învățământ pot merge preșcolarii (creșe, grădinițe), elevii din clasele primare și elevii din clasele terminate de gimnaziu și liceu, clasele a VIII-a, XII-a și a XIII-a.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!