Cultura dâmbovițeană în doliu! A murit arheologul Tiberiu Ioan Muscă

Publicitate

A murit arheologul Tiberiu Ioan Muscă. Până în 2016, acesta și-a desfășurat activitatea la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște. Arheologul a desfășurat o activitate intensă de cercetare la Târgoviște, dar mai ales pe șantierele din județ, de la Bucșani, Băleni-Români, Comișani, Gorgota, consacrându-se studiului Epocii Bronzului.

“In memoriam Tiberiu Ioan Muscă (1951-2022). Cu profundă tristețe anunțăm trecerea la cele veșnice a colegului nostru, arheologul Tiberiu Ioan Muscă. Născut la Miercurea Ciuc la data de 6 septembrie 1951, absolvent al Facultății de Istorie și Filozofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Secția Istorie, promoția 1976, și-a început cariera la Muzeul Județean Harghita (1976-1977).

După îndeplinirea serviciului militar în 1978, se angajează ca arheolog la Muzeul Județean Dâmbovița, devenit Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, unde și-a desfășurat activitatea până în anul 2016.

În anul mutării la Târgoviște se căsătorește cu doamna Luciana Oancea, și ea arheolog al muzeului târgoviștean, și împreună derulează o intensă activitate de cercetare atât în Târgoviște, dar mai ales în județ, pe șantierele arheologice de la Bucșani, Băleni-Români, Comișani, Gorgota etc., consacrându-se studiului Epocii Bronzului.

Cei doi soți arheologi, Tiberiu și Luciana Muscă, s-au regăsit în lumea drepților, alături de fiul mult iubit, Sever.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, este mesajul de condoleanțe transmis de colectivul Complexului Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!