Culorile influențează dezvoltarea intelectuală a bebelușului. Ce trebuie să alegi pentru camera lui

35
Sursă foto: Shutterstock.com
Publicitate

Mintea unui bebeluș acționează precum un burete: absoarbe ce este în jurul său și acest lucru face ca personalitatea lui să se contureze și influențează modul în care vede lumea și dezvoltarea valorilor sale în primii ani de viață. Acest lucru este relevant mai ales în cazul culorilor, fiind unul dintre codurile din mediul înconjurător care le atrage cel mai mult atenția.

Culorile influențează dezvoltarea intelectuală a bebelușului. Cum trebuie să le folosești în camera lui

Culorile sunt prezente în tot ceea ce ne înconjoară. De mulți ani, în psihologie culorile sunt folosite pentru stimularea dezvoltării cognitive și emoționale a ființei umane, iar studiile în acest sens au oferit rezultate excelente.

Cercetările merg pe premisa că fiecare culoare are o semnificație în subconștientul nostru. Acest sens prinde contur încă din primele luni de viață, dar nu este perceput cu ochiul liber.

Culorile stimulează o funcție senzorială esențială pentru dezvoltarea creierului. Prin urmare, încă de la naștere, se lucrează cu culori atât în ​​școli, cât și acasă. Este un mod în care cei mici învață să înțeleagă lumea în care trăiesc, natura, și multe alte lucruri.

Selecția de culori pe care o utilizăm pentru a decora camerele celor mici sau sau cele pe care le folosim pentru accesoriile și piesele lor vestimentare este deosebit de importantă atât pentru dezvoltarea intelectuală, cât și pentru starea de spirit.

Specialiștii recomandă folosirea unor culori ca roz, albastru, galben sau verde mentă, toate în tonuri pastelate pentru pereți și obiectele de mobilier. S-a dovedit că astfel de nuanțe le stârnesc curiozitatea celor mici, în timp ce culorile închise le provoacă plictiseala. La fel, și pentru accesoriile și obiectele vestimentare.

Un aspect important este și pătuțul. Pentru ca somnul celui mic să fie unul liniștit și odihnitor, este indicat să folosești culori deschise. Poți să alegi o lenjerie de pătuț de la Babyneeds.ro în culori calde. Poate să fie și cu modele și imprimeuri, important este să nu îi creeze o stare de agitație micuțului.

Totuși, și culorile puternice sunt importante, doar că trebuie să fie plasate în anumite locuri. Poți să folosești nuanțe ca roșu, portocaliu, albastru și verde închis pentru jucării și accesoriile sau hainele pe care cel mic le folosește când iese din casă, la plimbare sau la joacă. Astfel, îi vei stimula energia și curiozitatea.

Un alt aspect important este folosirea culorilor pentru a-i stimula curiozitatea. În acest sens, de exemplu, poți să utilizezi culorile care iau forma unor urme de animale sau obiecte. Astfel de lucruri reprezintă o provocare mentală pentru cei mici. Ele pot fi plasate pe covoare, saci de dormit și chiar lipite pe anumite obiecte de mobilier.

Există și posibilitatea să fie atras mai mult de anumite nuanțe. Poți descoperi aceste aspecte cu ușurință. Arată-i două obiecte de același fel, jucării sau accesorii vestimentare, dar care au culori diferite și urmărește-i cu atenție reacțiile.

Culorile sunt un mod frumos de a vedea lumea și este important ca micuțul tău să se bucure de cele mai frumoase experiențe. Decorul care-l înconjoară încă din primele luni de viață este foarte important pentru dezvoltarea lui și trebuie ales cu atenție.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!