Cuantum minim pentru bursele școlare, stabilit prin hotărâre de guvern

Publicitate

Guvernul a adoptat hotărârea care instituie cuantumul minim pentru bursele școlare.

Acest lucru a avut loc în ședința Executivului de la finele săptămânii trecute și, potrivit șefului cancelariei premierului, Ionel Dancă, au avut loc „multe dezbateri în societate, discuții cu toți reprezentanții actorilor instituționali din domeniul educației pentru identificarea și adoptarea unei soluții care să elimine discriminările și inechitățile din sistemul școlar în ceea ce privește acordarea burselor școlare în sistemul preuniversitar”.

Astfel, potrivit hotărârii de guvern adoptate, cuantumul minim al bursei școlare va fi de 100 de lei pe lună pentru elevi, la care se adaugă, în funcție de disponibilitățile bugetelor locale, posibilitatea de suplimentare a acestora. Aceste burse vor fi finanțate din bugetele locale și din sumele defalcate de TVA pentru echilibrare din bugetul de stat.

”Cu alte cuvinte, prin această Hotărâre de Guvern, guvernul liberal instituie un cuantum minim al burselor școlare de 100 de lei pe lună pentru un elev, finanțat de la bugetul de stat, din sumele defalcate de TVA care se acordă unităților administrativ-teritoriale cu această destinație”, a mai declarat Ionel Dancă.

”Reglementarea unui prag minim al burselor este o măsură așteptată de multă vreme și contribuie la asigurarea echității în educație”, a transmis și Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!