Cu cât va crește punctul de pensie și alocațiile copiilor după ce va fi adoptat pachetul social de Guvern

Publicitate

Guvernul adoptă astăzi pachetul social prin care se majorează punctul de pensie cu 10%, indemnizația pentru pensionari cu 20%, creșterea alocațiilor și acordarea indemnizației special pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, punctul de pensie va fi majorat la 1.586 de lei, iar pensia minimă va crește la 1000 de lei. Totodată, de la 1 ianuarie 2022, alocațiile se vor majora la 243 de lei.

De la începutul anului următor alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

-600 lei pentru copii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

-243 lei pentru copii cu vârsta între 2 și 18 ani;

-600 lei pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cauza copilului cu handicap.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri de dimineață, în deschiderea ședinței de Guvern de la palatal Victoria, adoptarea setului de măsuri sociale de care vor beneficia copiii, pensionarii, dar și persoanele cu dizabilități sociale.

Aprobăm în ședința de Guvern de astăzi  un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 lei. Decidem creșterea indemnizației sociale destinate pensionarilor, în cuantum de 25%, începând din 2022.

Majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea anul viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități. De asemenea, alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Doresc să subliniez că alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserție. Printr-o altă măsură stabilim acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venit. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie”,  a precizat premierul României.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!