Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2022. Vestea pe care o așteaptă milioane de români

Publicitate

Pensia minimă va crește de la 1 ianuarie, anunță Marcel Ciolacu, în condițiile în care în acest moment, în România, 80% din pensionari trăiesc cu mai puțin de 2.000 pe lună. Pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie, creșteri salariale fiind posibile și în sectorul sanitar și în învățământ, a anunșat duminică liderul PSD Marcel Ciolacu, scrie Ziarulunirea.ro.

Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa. Noi nu ne gândim să fim mai eficienți la colectare, noi ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă crește la 1.000 de lei, nu este o extravaganță, a spus președintele PSD, notează sursa citată.

Astfel, acesta a dat de înțeles că se va face tot posibilul ca să existe fonduri pentru majorarea veniturilor. De asemenea, Marcea Ciolacu a declarat că mărirea pensiilor este un fapt deja pregătit, ministrul Finanțelor fiind cel care se ocupă de strategie.

Liderul PSD a vorbit și despre recalcularea pensiilor, spunând că a avansat ideea unei taxe de solidaritate pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de lei.

O taxă de 1% din cifra de afaceri, o taxă de solidaritate. Am discutat cu prim-ministrul că trebuie găsită o destinație clară, numai pentru sănătate și învățământ… Le dai destinație prin bugetul de stat”a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Ziarulunirea.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!