CSȘ-CSM Târgoviște, din nou regină la U18! Echipa antrenată de Cătălin Tănase a ajuns pentru al doilea an consecutiv campioana României. “Sunt bucuros că am reușit să păstrăm titlul național la Târgoviște”

Publicitate

Ionuț Parghel
Echipa de baschet feminin CSȘ-CSM Târgoviște a fost încă o dată imperială în Campionatul Național U18.  Formația antrenată de Cătălin Tănase a devenit din nou campioană a României, așa cum a făcut-o și în urmă cu un sezon la Târgu Secuiesc.

Ieri, în Sala Sporturilor din Târgoviște, CSȘ-CSM și-a păstrat titlul național și a dovedit încă o dată că baschetul feminin dâmbovițean are viitor.  Echipa târgovișteană a intrat în posesia mult râvnitului trofeu și a medaliilor de aur după ce-a bifat victorii pe linie în cadrului turneului final, iar în meciul decisiv a învins pe ACS Napoca Baschet Cluj, cu 57-50. Până la duelul cu clujencele, dâmbovițencele au trecut, pe rând, de CSȘ Sfântu Gheorghe (72-42), CSU Bașov (85-43), Olimpia București (71-42) și  Lapi dej (73-36).

“Am demonstrat că Târgoviștea domină la acest nivel”

Cucerirea celui de-al doilea titlu național a provocat multă bucurie în rândul conducerii tehnice a formației dâmbovițene. “Ne-am îndeplinit și la acest nivel obiectivul. Am terminat Campionatul Național U18 neînvinși. Trebuie să recunosc că am avut ceva emoții până am ajuns în posesia trofeului. Meciul cu Napoca Baschet Cluj a fost foarte greu. Mă așteptam să fie dificil, pentru că orice turneu final implică mult consum fizic și psihic. Fetele luate individual încă nu au ajuns să aibă experiența de a juca atât de de multe meciuri într-o perioadă scurtă. Lucrul acesta s-a văzut din plin și în teren. Sunt foarte bucuros că am reușit să păstrăm titlul național la Târgoviște. Am demonstrat că Târgoviștea domină  la acest nivel, iar un astfel de lucru este foarte important. În viitor ne putem baza pe aceste fete minunate și să sperăm într-un viitor cât mai bun pentru ele. Acest trofeu reprezintă încununarea unui sezon greu și a unei munci colective. Ne dorim să păstrăm nucleul de bază și să jucăm cu aceste fete în Liga Națională de baschet feminin în cel mai scurt timp”, ne-a declarat Cătălin Tănase, după frumoasa performanță. La festivitatea de premiere din Polivalenta târgovișteană a fost prezent și Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște. Lotul echipei CSȘ-CSM Târgoviște pentru sezonul recent încheiat a cuprins următoarele jucătoare: Carla Popescu, Alexandra Ghiță, Cristina Anastasescu, Laura Vaida, Ștefania Cătinean, Denisa Vați, Teodora Dumitru, Alexandra Robotin, Maria Vreme, Claudia Cristea, Laura Breban, Teodora Diaconescu, Raluca Diaconescu și Ariana Pădurariu. Tot în acest sezon, CSȘ-CSM Târgoviște a devenit campioană națională și la U20 feminin.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!