Crucea Roșie și Semiluna Roșie, la ceas aniversar. Care sunt programele umanitare derulate de Crucea Roșie Dâmbovița

Publicitate

Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii este marcată pe 8 mai, dată ce reprezintă ziua de naștere a lui Henry Dunant (născut 8 mai 1828) – fondator al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (C.I.C.R.) – beneficiarul primului Premiu Nobel pentru Pace, părintele Mișcării de Cruce Roșie.

Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița, la solicitarea Sediului Central al Crucii Roșii Române, este implicată în mod activ în derularea campaniei “The Empty Shop” – menită să schimbe vieți și să ajute persoanele vulnerabile prin donarea de haine, campanie inițiată de Promenada Mall în parteneriat cu Unilever.

Crucea Roșie va fi puntea de legătura cu beneficiarii, se va ocupa de identificarea și selectarea familiilor din zonele sărace, precum și de livrarea hainelor către beneficiari.

Campania “The Empty Shop” de anul acesta se va desfășura timp de aproximativ o lună, din 24 aprilie până în 19 mai. Proiectul se află la a doua ediție după ce, în 2018, a înregistrat performanța celei mai mari colecte de haine din România, cu 73 de tone de articole de îmbrăcăminte donate în două săptămâni. Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița a delegat un număr de 15 voluntari ce au participat efectiv la procesul de colectă de la nivelul Mall Promenada, urmând ca până la finele lunii să primească peste 5 tone îmbrăcăminte, ce va fi redistribuită în comunități din Dâmbovița începând cu luna iunie a.c.

Un alt proiect social pe care Crucea Roșie Dâmbovița îl are în derulare în această perioadă este “Banca de Alimente”, lansat de Crucea Roșie în septembrie 2009, după modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, în țări din Uniunea Europeană, precum și în SUA sau Canada.

În 2019, la nivelul județului Dâmbovița, activitatea s-a realizat cu succes la nivelul Magazinelor Carrefour din Centru Târgoviște și Zona Pavcom în perioada 20-21 aprilie 2019.

Aceste magazine vor găzdui noi donații în perioadele 11-12 mai și 18-19 mai, toți cei care doresc și pot fiind invitați să se alăture acestei cauze nobile.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!