Criza șoferilor de TIR continuă în Marea Britanie! Viza temporară pe care o oferă guvernul britanic nu-i încântă pe lucrătorii din acest domeniu

Publicitate

Șoferii de camion din țările Uniunii Europene refuză să mai lucreze în Marea Britanie. În această perioadă, industria britanică mai are nevoie de încă 80.000 de oameni în acest domeniu.

Guvernul din Marea Britanie încearcă să-i atragă pe șoferii din Uniunea Europeană pentru a debloca criza de forță de muncă din acest domeniu, care într-o anumită măsură și în alte state. Oamenii nu se grăbesc, pentru că, potrivit lor, sunt necesare mai multe investiții pentru a îmbunătății condițiile de muncă, au transmis cei de la BBC.

Guvernul britanic încearcă să aducă șoferi din UE oferindu-le vize temporare, dar acest lucru nu reprezintă un lucru prea convingător pentru lucrătorii din acest domeniu.

Polonezii, ungurii și românii nu mai sunt tentați să se întoarcă acolo și să lucreze temporar încă de la sfârșitul lunii septembrie. În prima parte a lunii octombrie, premierul britanic Boris Johnson a luat măsura de a acorda 5000 de vize pentru o perioadă de trei luni, dar aceasta nu a fost o măsură prea convingătoare pentru șoferii de TIR.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!