Criza politică, la noi discuții. PSD merge la negocieri cu PNL și la Cotroceni cu propunere de premier

Publicitate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la primele declarații foarte aproape de concret de când criza politică a debutat în România.

Liderul social democrat a declarat că merge la negocierile cu PNL cu măsurile pe care social-democraţii le consideră urgente, iar PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni.

”La această întâlnire o să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile pe care considerăm noi că trebuie luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii noi considerăm că s-au săturat de clasa politică, fără să aibă nicio soluţie până la acest moment”, a spus Marcel Ciolacu, subliniind că nu știe despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis le-ar fi transmis liberalilor că propunerea de prim-ministru trebuie să vină de la PNL.

Pe de altă parte, liderul PSD a spus că discuțiile cu PNL au abordat măsurile urgent, nu au fost discuții despre funcții.

Chestionat ce va face dacă preşedintele Klaus Iohannis va desemna un premier de la PNL, Ciolacu a precizat: ”Sunt ferm convins că şi eu şi domnul Iohannis vom respecta Constituţia României”.

Vă reamintim că ieri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu se poate realiza o coaliţie de guvernare fără compromis şi ”nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge mai departe alături de PNL”, iar dacă refacerea vechii coaliţii nu se va putea realiza, ”nu rămâne altceva” decât varianta cu PSD , care ”va cere poziţia de prim-ministru”.

PSD vrea jumătate din portofolii, funcția de premier, dar și șefia Camerei Deputaților. Totodată, social-liberalii cer testarea obligatorie, dar și școală cu prezență fizică.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!