Criză de şoferi profesionişti! Puţini se prezintă la interviu, iar alţii au cereri care şochează. “M-a întrebat dacă am boxe în cabină”

4794

O foarte mare organizație de transporturi din România, cu sediul în Arad, se confruntă cu o criză de personal. Foarte mulți potențiali angajați își doresc, însă puțini se prezentă la interviu și un număr și mai mic se pliază pe cerințele angajatorului. Astfel, preşedintele Asociaţiei Patronale a Transportatorilor “Europa 2002” (APTE 2002), Adrian Pop, a declarat că firmele din domeniu se confruntă cu o problemă destul de importantă privind ocuparea posturilor de şoferi existente, ceea ce afectează livrările de mărfuri, redă Dcnews.ro.

Astfel, acesta a susținut că doar în Arad este nevoie de aproximativ 750 de angajați.

“Problema s-a accentuat în ultimii ani, iar o cauză este migrarea şoferilor profesionişti către ţările din Vest, asta deşi salariile oferite sunt competitive şi la noi. De-a lungul timpului, am atras atenţia Guvernului asupra acestor probleme, cerând o legislaţie mai permisibilă faţă de angajarea şoferilor din ţări non-UE, cum ar fi din Asia. Din câte ştiu, nicio companie din Arad nu are şoferi de camioane străini, şi nu atât din cauza barierei de limbaj, cât mai ales din cauza condiţiilor suplimentare prevăzute de lege faţă de cazul angajării unui cetăţean român”, a spus Adrian Pop, potrivit sursei citate.

Totodată, sunt foarte mulți angajați care nu se pliază condițiilor, adică nu își doresc să devină profesioniști. Adrian Pop o povestit un moment amuzant de la un interviu de angajare, atunci când un bărbat l-a întrebat ce boxe are în cabină, ca să știe dacă se angajează sau nu.

“În general, la nivelul firmelor de transport din judeţ se oferă salarii cuprinse între 1.500 şi 2.000 de euro, dar cu toate acestea avem puţini candidaţi, iar şi dintre ei majoritatea nu corespund postului. Vă dau doar un exemplu de săptămâna trecută. Unul a venit la interviu şi m-a întrebat ce boxe am în cabină. Asta a fost prima lui preocupare – cât de tare poate da muzica în maşină, probabil ca să facă live-uri pe Facebook. I-am spus că nu angajez DJ, ci caut şofer serios”, a spus patronul, potrivit Dcnews.ro.

Mai multe detalii aici.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!