Cresc din nou salariile și pensiile speciale ale magistraților. Ministrul Justiției: “Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR”

Publicitate

După ce a fost majorat de la 465 la 605 lei indicele în baza căruia se calculează, salariile magistraților vor crește din nou. De asemenea, vor crește inclusiv pensiile speciale pentru că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, este cel care a semnat ordinul în acest sens, susținând că astfel Ministerul Justiției va evita cheltuieli de zeci de milioane de lei pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale, scrie stiripesurse.ro.

Conform unui ordin emis în 30 decembrie 2021 de către ministrul Justiției, Valoarea Sectorială de Referinţă (VSR) – în funcție de care se calculează salariul – crește de la 465 de lei la 605 lei. Implicit, vor crește și pensiile speciale, dat fiind că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată.

Emiterea ordinelor ministrului justiției de stabilire a drepturilor salariale individuale conform prevederilor art 1 (privind majorarea valorii sectoriale – n.r) se va realiza până cel târziu la data de 4 februarie 2022, acestea urmând a intra în plată în luna februarie pentru drepturile aferente lunii ianuarie 2022.

Începând cu data prezentului ordin, drepturile salariale ale judecătorilor din cadrul judecătoriilor, tribunalelor, tribunalelor specializate ș al curților de apel, precum și ale asistenților judiciari se stabilesc având în vedere valoarea de referință sectorială de 605,225 lei”, prevede ordinul de ministru semnat de Cătălin Predoiu pe 30 decembrie 2021, potrivit stiripesurse.ro.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!