Covid19. MAE anunță că, la intrarea în Austria și Ungaria, nu mai există blocaje pentru tranzitul de marfă

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe anunță printr-un comunicat de presă că, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiile consulare ale României din Slovenia, Austria și Ungaria, și împreună cu Ministerul Transporturilor, a continuat demersurile în favoarea transporturilor românești de mărfuri blocate în Europa.

În urma acestor demersuri, transportatorii români blocați la granița Italiei cu Slovenia au început să tranziteze teritoriul sloven, situația din teren indicând debutul unei fluidizări a traficului.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanți ai Ambasadei României la Ljubljana și ai Consulatului General al României la Trieste s-au deplasat la punctul de frontieră Fernetti de la frontiera italo-slovenă pentru a oferi asistență transportatorilor români (inclusiv apă și alimente).

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că, la acest moment, la intrarea în Austria și Ungaria nu mai există blocaje pentru tranzitul de marfă.

Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile pentru identificarea de soluții în vederea facilitării tranzitului pentru transportatorii români.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!