COVID-19. În urma numeroaselor solicitări de la spitale, majorare fără precedent a plafonului pentru decontarea cheltuielilor cu echipamentele medicale

Publicitate

În contextul pandemiei de COVID-19  și al crizei sanitare, a fost adoptată în prima lectură un proiect de ordonanță de urgență prin care a fost majorat plafonul pentru decontarea cheltuielilor privind achiziția de echipamente medicale efectuate de spitalele din țară.

Astfel, bugetul a fost majorat de la 350 de milioane de euro la 1,2 miliarde de euro. ”Sunt sume din fonduri europene, obținute ca urmare a flexibilizării între programele operaționale din cadrul exercițiului financiar 2014-2020, în mod special din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare și din facilitatea REACT-EU. Prin această procedură, spitalele județene, spitalele locale care au achiziționat diverse echipamente medicale în contextul COVID trebuie să depună o solicitare de decontare a acestor cheltuieli la Ministerul Fondurilor Europene. Deja s-a întâmplat acest lucru pentru bugetul alocat, de 350 de milioane de euro, însă, ca urmare a numărului mare de solicitări și a sumelor cerute, acest buget a fost majorat de Guvernul României de la 350 de milioane de euro la 1,2 miliarde euro”, a arătat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!