COVID-19. Unități educaționale din țară și din Dâmbovița, închise din a doua zi a anului școlar

Publicitate

Debut în noul an școlar cu stângul în mai multe unități educaționale din țară, dar și din Dâmbovița.

Astfel, în contextul startului în noul an școlar în plină pandemie de COVID-19, comuna Niculești (Dâmbovița) a anunțat că școlile își închid porțile, chiar din a doua zi, pe  fondul creșterii numărul cazurilor de coronavirus din comună.

Totodată, o școală din comuna Zădăreni, județul Arad, a fost închisă, marţi dimineaţa, înainte de a fi primiţi copiii la cursuri, după ce directorul unităţii a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Directorul a primit rezultatul luni seara, iar acum este în desfășurare o anchetă epidemiologică. Șeful unității nu a participat la deschiderea anului școlar, însă săptămâna trecută a intrat în contact cu angajaţi ai şcolii, înainte să aibă primele simptome, fiind zilnic la școală pentru pregătirile de începere  a cursurilor. Şcoala din Zădăreni are peste 200 de copii din ciclurile primar şi gimnazial.

Și Liceul Teoretic “Ovidius” din municipiul Constanţa a trecut la desfăşurarea online a cursurilor, după ce au fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 la angajaţi ai instituţiei de învăţământ. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a anunțat că cei patru salariaţi ai liceului nu au intrat în contact cu elevii, doi fiind spitalizaţi, iar ceilalți doi nu au fost prezenţi la deschiderea noului an şcolar.

În ceea ce privește elevii din şcolile şi colegiile militare, potrivit unui comunicat al MApN, aceștia au revenit la cursuri în etape săptămâna trecută, fiind testaţi anterior. În urma respectivelor teste, 20 de elevi din unităţile de profil au fost pozitivi. Testarea tuturor tinerilor a fost făcută având în vedere faptul că elevii provin din medii epidemiologice diferite şi ţinând cont de caracterul specific al încazarmării şi al activităţilor de instruire militară.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!