COVID-19. Restricții de circulație drastice. Cei peste 65 de ani au la dispoziție 2 ore pe zi pentru deplasări stricte

Publicitate

Ordonanța militară nr. 3, emisă în seara aceasta, interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței, cu excepțiile:

– deplasările profesionale

– deplasările pentru bunuri, asistență medicală ce nu poate fi amânată

– deplasările pentru îngrijirea copilului, persoanelor vârstnice, copiilor cu dizabilități

– deplasările scurte

– deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar, de voluntariat, de activități agricole sau ale producătorilor agricoli (în acest scop, secretarul de stat Raed Arafat a rugat donatorii de sânge să își continue activitatea, pentru ca pacienții care au nevoie de sânge să nu sufere sau chiar să se înregistreze noi decese)

De asemenea, așa cum anunțase în cursul zilei președintele României, circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani este permisă doar între orele 11 și 13, cu mențiunea că acest interval poate fi depășit doar dacă persoana respectivă demonstrează că face acest lucru în interes profesional.

Dr. Arafat a mai explicat că lotul de astăzi împărțit între spitalele din țară și instituțiile aflate în linia întâi în lupta cu COVID-19 – 100.000 măști de înaltă protecție și 15.000 de combinezoane – este doar prima tranșă. A doua serie de produse va fi distribuită tot în cursul acestei săptămâni.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut apel încă o dată la responsabilitate, remarcând că nu este ușor pentru nimeni, însă numai așa se pot obține rezultate.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!