COVID-19. Primarul Târgoviștei acuză guvernul că nu oferă sprijin administrațiilor

Publicitate

”Municipiul Târgoviște nu a văzut un ban de la actualul Guvern din momentul în care a fost învestit” – este mesajul transmis de primarul orașului, Cristian Stan, care – asemenea colegilor din țară – s-a trezit că trebuie să îndeplinească măsurile din ordonanțele militare emise din ultima parte a lunii martie încoace și că administrația trebuie să se descurce cu ce poate și cum poate în fața pandemiei de COVID-19.

”Se vorbește foarte mult despre măsuri de sprijin. Deocamdată nu am văzut nicio astfel de măsură care să se ia în sprijinul administrațiilor publice locale. Dimpotrivă, tot ceea ce a însemnat Ordonanță Militară sau act normativ emis în această perioadă a stării de urgență a însemnat stabilirea unei sarcini pentru administrațiile publice locale care trebuie să facă față și celorlalte provocări pe care le avem. Văd că noi suntem utili numai atunci când este vorba de a lua măsuri pe bani de la bugetul local, însă va veni o vreme când nu vom mai putea face lucrul acesta. Municipiul Târgoviște nu a văzut un ban de la actualul Guvern din momentul în care a fost învestit. Cu toate acesta, eu spun că ne-am făcut datoria cât de bine am putut, nu am pierdut vremea, nu am așteptat soluții din altă parte”, a declarat primarul municipiului.

Nu mai târziu de săptămâna trecută, Cristian Stan arăta care sunt prețurile uriașe e care trebuie să le suporte bugetul local: ”Programul de dezinfectare la Târgoviște costă 800.000 lei (8 miliarde lei vechi), numai o etapă. Dar acest program costă atât de mult pentru că prețurile la dezinfectanți nu au fost plafonate, așa cum nu au fost plafonate nici prețurile la alimentele de bază și nici la medicamente, deși art 15 din Decretul nr 125 privind instituirea stării de urgență permitea acest lucru încă din 16 martie.

O mască de față costă între 5 și 7 lei, un litru de dezinfectant 180 de lei, sunt creșteri de zeci și de sute de ori ale prețurilor în 30-45 de zile”, transmitea în data de 6 aprilie edilul Târgoviștei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!