COVID-19. Premierul, despre 1 Mai: ”Nu e momentul să ne relaxăm!”

Publicitate

Precizări importante ale premierului Ludovid Orban, transmise în cadrul unui interviu la Digi TV.

Prim-ministrul a declarat că, dacă hotelurile – cu anumite condiții – se vor putea redeschide și vor primi clienți, nu același lucru se poate spune despre restaurante.

”În privința restaurantelor, riscul epidemiologic este mare. Nu poți să porți mască, nu poți să asiguri distanță, or se știe că transmiterea se face prin particulele pe care le eliminăm când vorbim mai tare sau când tușim…” – a precizat Ludovic Orban.

În ceea ce privește ziua de 1 mai, ziua în care se pare că mulți români au deja planuri de ”relaxare”, premierul a amintit că suntem în continuare în stare de urgență, așa că se vor păstra restricțiile stabilite prin acte normative sau ordonanțele militare.

Așa că anul acesta, cu siguranță nu este momentul pentru ”tradiționalele” grătare și ieșiri la picnic, cu atât mai puțin pentru escapadele pe Litoral.

”Vreau să dau un semnal, nu este momentul să ne relaxăm, chiar dacă ne mișcăm trebuie să păstrăm regulile stabilite de protecție și igiena.

De conduita responsabilă a cetățenilor români a depins și succesul evitării răspândirii, situația în care suntem s-a datorat și respectării de către cetățeni a măsurilor.

Fac apel la cetățeni să fie responsabili, nu este momentul să ne relaxam, chiar dacă avem un plafon al îmbolnăvirilor. Dar nu trebuie să renunțăm  la a ține garda sus”, a transmis premierul la DIGI TV.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!