COVID-19. Piața Chindia, grup pe Facebook pentru producătorii locali

Publicitate

Criza COVID-19 a impus, ”peste noapte”, o adaptare la ”noile” condiții de comerț, acum majoritar online, prin intermediul internetului.

Însă producătorii dâmbovițeni, care veneau cu marfă în special în piețele din Târgoviște, sunt și ei victime ale acestei crize și au făcut deja numeroase apeluri prin intermediul presei ca dâmbovițenii să cumpere și de la ei, mai ales că în această perioadă au marfă proaspătă, verdețuri și legume de primăvară.

În încercarea de a-i ajuta, doi târgovișteni cu inițiativă, Dan Mărgărit și Luigi Burtescu, au creat grupul de facebook Piața Chindia și, așa cum spun ei ”este un grup public, creat pentru a mijloci vânzarea de legume, fructe, alimente în Târgoviște și județul Dâmbovița. În perioada aceasta, mulți producători dâmbovițeni au produse pe care nu le pot vinde. Ei trebuie ajutați, iar noi putem avea pe masă legume proaspete! Spor la vânzări și poftă bună!” – este descrierea grupului care a adunat în câteva ore peste o mie de membri, iar numărul este în creștere.

Pe grupul Piața Chindia, producătorii autohtoni își prezintă ofertele și stabilesc livrările cu cei care doresc.

Sunt rugați să respecte cu strictețe normele de igienă (să folosească mănuși de protecție, să livreze în pungi de plastic ce vor fi lăsate la ușa clientului, fără a intra în contact direct, încasările cash să se facă în plic sau pungi de plastic, iar banii să fie dezinfectați după primire, în cazul în care nu este posibil să încaseze într-un cont sau cu POS), dar și recomandările autorităților pentru deplasare.

Totodată, producătorii, care nu au deja, sunt rugați să-și scoată adeverință de producător de la primăria localității de domiciliu pentru a nu avea probleme cu transportul spre clienți.

Toți cei care doresc legume proaspete, ajutând astfel și producătorii locali, se pot înscrie pe grupul Piața Chindia, deja plin de oferte.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!