COVID-19. Noi măsuri economice, deocamdată doar anunțate: amânarea plății ratelor și o rectificare bugetară importantă

Publicitate

În urma unei ședințe de evaluare și prezentare a măsurilor ce se impun în gestionarea epidemiei și a crizei generate de noul coronavirus, președintele Klaus Iohannis  a făcut o scurtă declarație de presă.

”Se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgenţă, pe două paliere. E nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulţi bani pentru Sănătate şi bani pentru a suplini şomajul tehnic.

Guvernul este pregătit ca mâine (n.n. joi, 26 martie) să dea ordonanţă de urgenţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă, pe de o parte, pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar şi pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârşitul acestui an. Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni, oamenii îşi vor reveni şi atunci lucrurile vor intra cu mult mai uşor într-o normalitate”, a afirmat şeful statului.

La ședință au participat: prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!