COVID-19. Mobilizare de forțe fără precedent pentru ziua de 1 Mai!

Publicitate

În contextul pandemiei de COVID-19,  potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat că aproximativ 36.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, sprijiniţi de lucrători de la alte structuri operative, precum şi de poliţişti locali şi militari, vor fi pregătiţi să acţioneze zilele acestea pentru protejarea cetăţenilor.

În teren se vor mai afla, pentru sprijin, şi echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei canine, dar şi ale Jandarmeriei călare.

Echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie.

”Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenţionează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în ordonanţele militare şi pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus. În toată ţara, vor fi organizate puncte fixe de verificare şi patrule mobile formate din poliţişti şi jandarmi”, a spus Monica Dajbog într-o declaraţie de presă.

Efectivele de ordine publică vor avea în atenţie și traseele către regiunile turistice, spaţiile de agrement şi alte zone în care, în anii trecuți, de 1 Mai, se organizau diferite activităţi în aer liber, picnicuri, petreceri.

Poliţiştii şi jandarmii vor verifica, de asemenea, respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau în carantină, patrulând inclusiv în zona spitalelor şi a spaţiilor de carantină.

În ceea ce priveşte gestionarea situaţiilor de urgenţă, în următoarele zile sunt pregătiţi să intervină aproximativ 5.700 de pompieri cu 3.400 de mijloace auto echipate pentru diverse tipuri de misiuni, precum stingerea incendiilor, descarcerare şi acordarea primului-ajutor.

Pentru transportul pacienţilor care au nevoie urgentă de asistenţă medicală de specialitate pot interveni elicopterele şi avionul Cessna din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

De asemenea, peste 4.500 de poliţişti de frontieră vor asigura zilnic misiunile de supraveghere şi control la graniţă. Ei vor acţiona și ca forţe de sprijin alături de echipajele Poliţiei şi Jandarmeriei în alte misiuni operative.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!