COVID-19. Iohannis, mesaj ferm despre zvonul izolării celor peste 65: ”Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil!”

Publicitate

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, de la ora 12:30, o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La aceasta au participat premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

După ședință, președintele a susținut o declarație de presă, în care a criticat ideea lansată de la directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, de a izola de familiile lor persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

„A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum… A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, a declarat Klaus Iohannis.

Vă reamintim că ieri, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că nu se pune problema impunerii unei măsuri prin care persoanele peste 65 de ani să fie izolate la domiciliu pentru trei luni.  „Am văzut multe site-uri astăzi, dând oarecum, chiar spunând, că ar fi fost varianta mea în care persoane peste 65 de ani, că au fost afectate de COVID-19 sau nu, vor fi duse în spații. Nu. Ne gândim ca în următoarea perioadă să vedem, în funcție de saturarea spitalelor de suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să poată trece în niște zone tampon, ca să nu afecteze sau să nu infecteze persoanele aflate la domiciliul sau persoanele peste 65 de ani, sau o parte dintre aceștia pot să nu aibă locuințe și atunci, până la un prim test negativ, vor fi aduse în anumite spații tampon”, a mai spus ministrul luni seară, la Digi 24.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!