COVID-19. Ghid privind utilizarea măștilor de față. Când și cum le purtăm

Publicitate

În contextul pandemiei de COVID-19, a faptului că este posibil ca utilizarea măștilor să devină măsură obligatorie de protecție după data de 15 mai, dar și al declarațiilor președintelui Iohannis, conform căruia va trebui să găsim o modalitate de a trăi cu acest virus, Camera de Comerț Dâmbovița a prezentat un ghid pentru utilizarea măștilor de față.

Utilizarea măștilor de față poate fi luată în considerare atunci când lucrați în spații închise cu alte persoane sau când nu este posibilă menținerea unei distanțe sigure față de alte persoane. Astfel de situații pot apărea nu numai la locul de muncă, ci și la sediile clienților, atunci când efectuați vizite sau livrări sau când folosiți transportul în comun.

Măștile de față trebuie considerate doar o măsură complementară și nu o înlocuire a practicilor preventive consacrate, cum ar fi distanțarea fizică, protejarea când tușiți sau strănutați, igiena mâinilor și evitarea atingerii feței.

Este esențial să folosiți măștile de față în mod corespunzător, astfel încât să fie eficiente și sigure:

– Ar trebui să se potrivească corect, acoperind complet nasul și gura.

– Curățați mâinile în mod corespunzător înainte de a pune masca pe față sau de a o scoate.

– Atingeți cordonul sau elasticul din spatele măștii feței atunci când îl scoateți, nu și din față.

– Dacă masca de față este de unică folosință, asigurați-vă că faceți acest lucru în siguranță, depozitând-o într-un recipient adecvat.

– Dacă este refolosibilă, spălați masca de față cât mai curând posibil după utilizarea cu detergent la 60 grade Celsius.

Cel mai bun mod de a reduce orice risc de infecție este o bună igienă și evitarea contactului direct sau apropiat (mai aproape de 2 metri) cu orice persoană potențial infectată.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!