COVID-19. Echipele Under Construction și Phantom Robotics Târgoviște au făcut și au donat sute de viziere. Au nevoie în continuare de resurse financiare și materiale

Publicitate

Under Construction Târgoviște și Phantom Robotics, cele două echipe de robotică de la Colegiul Național Carabella din Târgoviște, exemple excelente de mobilizare și solidaritate în aceste zile grele pe care le traversăm cu toții din cauza pandemiei COVID-19!

Coordonați de profesorii Monica și Liviu Riza, elevii pasionați de robotică, alături de dascălii lor, nu au stat cu mâinile în sân și au pornit o acțiune deosebit de importantă, mobilizați în jurul ideii de a ajuta și de a-și pune cunoștințele acumulate, timpul, resursele și toată dăruirea în sprijinirea medicilor, a celor aflați zilele acestea în prima linie de luptă cu pandemia.

Până acum, au fabricat peste 400 de bucăți de viziere, pe care le-au distribuit în toate spitalele din județ ori direct, ori prin cunoștințe și prieteni. Acestea sunt realizate din materiale printate 3d, plăci G-PET și elastice, după un design propriu.

Problemele apărute nu au fost ușoare: materialele s-au terminat, imprimanta 3d a cedat…

Aflându-le povestea și acțiunea, membrii USR Târgoviște au sărit și ei să dea o mână de ajutor, încercând pe cât posibil, din cunoștință în cunoștință, să caute materiale.

Apoi, cele două echipe au găsit ajutor și la două românce din Dubai și au cumpărat un nou astfel de printer 3d.

Însă acum au nevoie de filamente, așa că toți cei care pot sunt invitați să ofere o mână de ajutor acestor copii care au știut că România are nevoie de ei și de tot ceea ce au învățat ei de la dascălii lor.

Ei au nevoie de sponsori, au nevoie și de bani pentru multe proiecte și concursuri pe care le planifică cu atenție din timp, pentru că, nu-i așa, cu siguranță va exista și o ”epocă post COVID”.

Pentru a se descurca, au înființat un ONG: Asociaţia „Noi zidim viitorul”, cu sediul în Târgovişte, înregistrată la Administraţia Financiară cu nr. 41845282, cont de virament RO50 RNCB 0749 1654 5366 0001, deschis la Banca Comercială Română.

Așadar, putem să susținem financiar Asociația ”Noi zidim viitorul”, pentru că acești copii, profesorii lor și toți cei implicați în proiect au înțeles asta. Da, ei zidesc viitorul!

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!