COVID-19. După focarul Ghergani-Răcari, din Dâmbovița se cere testarea națională obligatorie pentru cei instituționalizați

Publicitate

Cazul Centrului de asistență medico-socială de la Ghergani Răcari, cu 65 de cazuri diagnosticate pozitiv și un deces, a făcut ca PSD Dâmbovița să ceară ministrului Sănătăţii testarea obligatorie a tuturor angajaţilor şi a copiilor şi vârstnicilor instituţionalizaţi din România.

Deputaţii PSD Dâmboviţa Corneliu Ştefan, Georgeta-Carmen Holban, Claudia Gilia, Marian Ţachianu au adresat astăzi o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, solicitându-i această măsură urgentă.

”Având în vedere că, din cele 65 de persoane, 26 sunt angajaţi ai centrului, parlamentarii PSD Dâmboviţa vă adresează cerinţa de a emite un Ordin de ministru în regim de urgenţă, în sensul testării imediate a tuturor oamenilor cu care persoanele confirmate pozitiv au intrat în contact apropiat.

De asemenea, vă solicităm să luaţi decizia la nivel naţional, ca toţi angajaţii implicaţi în îngrijirea centrelor de asistenţă medico-sociale, ai aşezămintelor pentru persoane vârstnice, ai Direcţiilor judeţene pentru protecţia copilului, precum şi copiii şi vârstnicii care sunt găzduiţi în aceste instituţii ale statului, să fie supuşi procedurii de testare.

În plus, considerăm oportun ca angajaţii structurilor enumerate mai sus să fie retestaţi, la un interval fix de timp, de maximum 14 zile, pentru a putea reduce riscul răspândirii noului coronavirus.

Prin prezenta interpelare, facem un apel public la dumneavoastră să luaţi măsura testării în cel mai scurt timp posibil a tuturor celor menţionaţi, deoarece o infectare în masă a copiilor instituţionalizaţi din judeţul Dâmboviţa şi din toată ţara ar constitui o tragedie naţională”, se arată în interpelarea parlamentarilor PSD de Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!