COVID-19. Dosar penal pentru o femeie din Dărmănești, sosită din Germania cu autocarul

Publicitate

Activități și misiuni legate de pandemia de COVID-19 în Dâmbovița.

În ultimele 24 de ore, au intrat în carantină alte 12 persoane sosite din zone de risc și au fost efectuate 387 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu.

Poliția și Jandarmeria, alături de militari și polițiști locali, au constituit 118 patrule care au acționat în tot județul.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută în Codul Penal, după ce o femeie din comuna Dărmănești, în calitate de pasager într-un ansamblu de vehicule rutier, ar fi pătruns în țară din Germania și s-ar fi deplasat la adresa de domiciliu. Cea în cauză a fost introdusă în carantină pentru 14 zile.

La data de 13 mai, situația în județ, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică, situația este următoarea: se află în izolare la domiciliu: 195 persoane asimptomatice; se află în carantină instituționalizată: 211 persoane; persoane confirmate cu COVID-19, în total: 156 persoane; persoane vindecate: 59; persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.

Totodată, în ultimele 24 de ore, cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au efectuat 26 de misiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, iar personalul Ambulanței – 4 misiuni pentru  transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești.

Au avut loc și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

Reprezentanți ai DSP Dâmbovița au executat 5 misiuni specifice privind recoltarea și transportul probelor recoltate, precum și desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!