COVID-19. Din 8 aprilie și dâmbovițenii trebuie să poarte mască normală sau improvizată în afara locuinței. Deocamdată este doar recomandare

Publicitate

În conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa nr. 15/08.04.2020, începând de astăzi, în timpul deplasării în afara locuinţei sau a gospodăriei, locuitorilor judeţului Dâmboviţa li se recomandă acoperirea feţei (nas, gură) cu mască – inclusiv mască improvizată sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile (eşarfe, fulare sau alte accesorii vestimentare).

Recomandarea este făcută în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a COVID-19.

Această reglementare se aplică şi la intrarea în toate spaţiile publice, spaţiile comerciale, instituţii publice, agenţi economici şi entităţi care derulează activitate cu publicul, farmacii, pieţe agroalimentare şi mijloace de transport public.

Vă reamintim că mai multe județe din țară au apelat la această măsură – din seria celor prin care, într-un fel sau altul, se previne infectarea cu COVID-19 – iar în unele dintre județele țării masca a devenit OBLIGATORIE.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!